Μπισκότα με γλάσο!

2014-04-05 01:50

Μπισκότα με γλάσο!

Υλικά για τη ζύμη:

  1. 250γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  2. 300γρ. ζάχαρη
  3. 800γρ. αλεύρι
  4. 3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου 
  5. 1 κουταλάκι μπέκιν πάουντερ
  6. λίγο αλάτι
  7. 1 βανίλια

Εκτέλεση:

Αρχικά χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει(περίπου 5 λεπτά).Προσθέτουμε τα αυγά, τη βανίλια, το μπέκιν και το αλάτι και συνεχίζουμε να χτυπάμε με το μίξερ(2 λεπτά περίπου).Έπιτα, προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά ανακατεύοντας με μια σπάτουλα-κουτάλι. Συνεχίζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι να αποκτήσουμε μια εύπλαστη και ομιόμορφη ζύμη.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 κομμάτια, τα τυλίγουμε με μεμβράνη και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για ένα βράδυ .Στη συνέχεια βγάζουμε ένα ένα τα κομμάτια της ζύμης και το ανοίγουμε με το πλάστη σε πάχος μισού εκατοστού. Κόβουμε τα μπισκότα μας με τις ειδικές φόρμες αν έχουμε ή με ένα ποτήρι αφού το αλευρώσετε στην άκρη του. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά ,ανάλογα με τοι μέγεθος τους.Προτιμήστε να απλώσετε μια λαδόκολλα στο ταψί και όταν βγάλετε τα μπισκότα απο το φούρνο τραβήξτε τη λαδόκολλα και αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν στον πάγκο και όχι στο ταψί.

 

TIP: Αν ρίξετε λίγο νισεστε ή κορν φλάουρ στον πάγκο σας ανοίγει καλύτερα η ζύμη και δεν κολλάει!

 

Υλικά για το αυγόγλασο:

  1. 500γρ. ζάχαρη άχνη
  2. 1 ασπράδι αυγού
  3. 3 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμόνι ή πορτοκάλι
  4. χρώμα ζαχαροπλαστικής

Εκτέλεση:

Αρχικά κοσκινίζετε τη ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ.Προσθέστε το ασπράδι και το χυμό και χτυπήστε τα στη χαμηλή ταχύτητα για 10 λεπτά.Η υφή του θα πρέπει να έιναι λεία και γυαλιστερή.Μόλις το γλάσο σας στέκεται, είναι έτοιμο.Αν  θέλετε να αλλάξετε χρώμα στο γλάσο προσθέστε 2 ή 3 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής.Αφού τα μπισκότα έχουν κρυώσει μπορείτε να απλώσετε το γλάσο με τη βοήθεια κορνέ ή με ένα κουταλάκι αλλά οχι μέχρι τις άκρες.

Για το περίγραμμα χρησιμοποιούμε το γλάσο ως έχει ενώ για το γέμισμα αραιώνουμε το γλάσο προσθέτοντας λίγο χυμό ακόμα.

 

 

jeepakias