ΚΕΙΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

2014-02-18 21:56

Υλικά :

  1. 140 γρ. βούτυρο
  2. 225 γρ. αλεύρι που φουσκώνι
  3. 1 και 1/2 κουτάλι του γλυκού μπέικιν πουντερ
  4. 225 γρ.ζάχαρη
  5. 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  6. 3 αυγά
  7. 1 ξύσμα από πορτοκάλι
  8. 1 πρέζα αλάτι

 

Εκτέλεση :

Αρχικά , ρίχνουμε στο μίξερ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.

Προσθέτουμε  τη ζάχαρη, το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, το γιαούρτι και τα 3 αυγά.

Χτυπάμε τα υλικά στη χαμηλή ταχύτητα για 6 με 8 λεπτά. Τέλος προσθέτουμε το αλάτι και

το ξύσμα πορτοκαλιού και χτυπάμε για 2 λεπτά ακόμα. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια καλά

βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα  και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160

βαθμούς για 50 λεπτά.

 

Υλικά για το σιρόπι :

  1. 50 γρ. ζάχαρη
  2. 3 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκάλι

 

Εκτέλεση :

Τοποθετούμε τα υλικά σε ένα μικρό κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς

μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Το αφήνουμε να κρυώσει.

Μόλις βγάλουμε το κέικ το περιχύνουμε με το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει.

Όταν κρυώσει το κέικ το αναποδογυρίζουμε και το σερβίρουμε.

 

 

   jeepakias