ΚΕΙΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
Υλικά :
- 140 γρ. βούτυρο
- 225 γρ. αλεύρι που φουσκώνι
- 1 και 1/2 κουτάλι του γλυκού μπέικιν πουντερ
- 225 γρ.ζάχαρη
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- 3 αυγά
- 1 ξύσμα από πορτοκάλι
- 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση :
Αρχικά , ρίχνουμε στο μίξερ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, το γιαούρτι και τα 3 αυγά.
Χτυπάμε τα υλικά στη χαμηλή ταχύτητα για 6 με 8 λεπτά. Τέλος προσθέτουμε το αλάτι και
το ξύσμα πορτοκαλιού και χτυπάμε για 2 λεπτά ακόμα. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια καλά
βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160
βαθμούς για 50 λεπτά.
Υλικά για το σιρόπι :
- 50 γρ. ζάχαρη
- 3 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκάλι
Εκτέλεση :
Τοποθετούμε τα υλικά σε ένα μικρό κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς
μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Το αφήνουμε να κρυώσει.
Μόλις βγάλουμε το κέικ το περιχύνουμε με το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει.
Όταν κρυώσει το κέικ το αναποδογυρίζουμε και το σερβίρουμε.
jeepakias