Εκείνος

2014-04-29 22:22

Εκείνος

(Συνέχεια)

Βαθιά μέσα της όμως ήξερε ότι έπρεπε να τον γνωρίσει. Ήθελε να τον μιλήσει αλλά το κορμί της είχε παραλύσει από τα συναισθήματα. Μα πώς θα μπορούσε να του μιλήσει? Ήταν τόσο διαφορετικοί. Αυτός ένας ώριμος άντρας ,γύρω στα σαράντα, πολύ γοητευτικός και εκείνη μια εύθραυστη κοπέλα που μόλις είχε ξεκινήσει το ταξίδι της ζωής. Πώς αυτοί οι δύο κόσμοι θα μπορούσαν να συναντηθούν? Δεν ήξερε αν θα μπορούσε να του φανερώσει αυτά που αισθάνθηκε για εκείνον όταν μαγεύτηκε από τον ήχο της φωνής του. Το μυαλό της κατέκλυσαν οι απόψεις του Βίκτωρ Ουγκώ για τον έρωτα. Είχε πει ότι αν για το κάψιμο κι ενός ακόμα αχυρώνα είναι απαραίτητο τουλάχιστον ένα σπίρτο, για την πυρκαγιά μιας ή και δύο καρδιών φτάνει και μόνο μια καρδιά. Αναπτέρωσε η ψυχή της και τον πλησίασε.

-Καλημέρα σας! Ήταν πολύ ενδιαφέρουσα η ομιλία σας. Με συνεπήρε από το πρώτο λεπτό.

-Σε ευχαριστώ πολύ!

Ήθελε τόσα πολλά να συζητήσουν. Το κορμί της ρίγησε. Ήταν αγχωμένη αλλά και τόσο ενθουσιασμένη που του μιλούσε. Δάγκωσε απαλά τα μικρά, δροσερά της χείλη. Οι λέξεις δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν προτάσεις στο μυαλό της. Δεν ήξερε αν μπορούσε να το τολμήσει και να του ζητήσει να επικοινωνήσουν ξανά. Εκείνος φάνηκε να εντυπωσιάζεται μαζί της. Το βλέμμα του ήταν καθηλωτικό, δυνατό και βαθύ. Τα γαλαζοπράσινα μάτια του την κοίταζαν επίμονα, σαν να περίμεναν να ακούσουν κάτι. Εκείνη χαμογέλασε. Ήταν μια αμήχανη στιγμή και για τους δύο.

-Βλέπω πως δείχνεις ιδιαίτερο ζήλο και ενδιαφέρον για το θέμα της σημερινής παρουσίασης. Αν θέλεις μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μου. Ορίστε η κάρτα μου.

Εκείνη άπλωσε τα δύο της χέρια και πήρε την κάρτα από τα απαλά του χέρια, που έμοιαζαν με τα χέρια ανθρώπου που δεν είχε δουλέψει ποτέ στη ζωή του. Ήταν μια στιγμή μόνο για τους δύο τους. Ξαφνικά η σιωπή που τους είχε καλύψει εξαφανίστηκε και συνειδητοποίησαν τον κόσμο που τους είχε περιβάλει και ανέμενε για να μιλήσει μαζί του. Εκείνη χαμογέλασε και απομακρύνθηκε από κοντά του. Το βλέμμα του καρφώθηκε πάνω της και την έβλεπε να χάνεται στο πλήθος. Δεν τόλμησε να γυρίσει να κοιτάξει πίσω της. Ένιωθε απλά τα δύο του μάτια να την κοιτάνε …(συνεχίζεται) 

 

σελ. 4

jeepakias