Γεμιστό Τσουρέκι

2014-04-19 12:25

Γεμιστό Τσουρέκι

Υλικά:

  1. 500γρ. αλεύρι(250γρ. αλεύρι που φουσκώνει και 250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις )
  2. 24γρ.ξερή μαγιά
  3. 200γρ. χλιαρό γάλα
  4. 2 αυγά
  5. 1 κουταλάκι μπεικιν παουντερ
  6. 130γρ. ζάχαρη
  7. 60γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  8. ξύσμα απο ένα πορτοκάλι
  9. λίγο αλάτι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπόλ ρίχνουμε το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη, το ξύσμα και τα 3/4 του γάλα(150γρ.) και τα χτυπάμε στο μίξερ για 6 με 7 λεπτά.

Έπειτα προσθέτουμε το βούτυρο και το χτυπάμε για άλλα 3 λεπτά μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μια ώρα σε ζεστό μέρος. Προσθέτουμε επιπλέον αλεύρι μέχρι να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια.

Αφού φουσκώσει το βγάζουμε απο το μπολ και το πλάθουμε με τα χέρια για 5 λεπτά.

Έπειτα χωρίζουμε τη ζύμη σε τρία ίσα κομμάτια. Πλάθουμε τη ζύμη σε μακριές πλατιές λωρίδες  προκειμένου να βάλουμε μέσα γέμιση σοκολάτας και τα διπλώνουμε.

 

Αφού κάνουμε τη διαδικασία αυτή και με τα τρία κομμάτια ζύμης , τα πλέκουμε μεταξύ τους.

Τέλος, λαδώνουμε ένα ταψί και το τοποθετούμε μέσα. Με ένα πινέλο το αλείφουμε με νερό και το αφήνουμε για 15 λεπτά σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.

  

Αφού περάσουν τα 15 λεπτά, χτυπάμε ένα αυγό και αλείφουμε το τσουρέκι μας. Ψήνουμε στο φούρνο στους 160 βαθμούς για 30λεπτά. Κάθε 10 λεπτά ανοίγουμε το φούρνο και αλείφουμε από πάνω το τσουρέκι με το αυγό.

Καλή επιτυχία!!!!!!

 

 

Jeepakias